Datolyaszilva krémleves

Ha egy könnyen elkészíthető, egészséges alapanyagokból álló és finom krémlevesre vágysz, akkor ez tetszeni fog!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg érett datolyaszilva
  • Fahéj ízlés szerint (én kb egy teáskanálnyit tettem bele)
  • csipet só
  • őrölt gyömbér ízlés szerint (én kb fél teáskanálnyit tettem bele)
  • 1 citrom leve és héja reszelve
  • Ízlés szerint tejszín, kókusztej, tej

Díszítésnek: Datolyaszilva szelet, fahéj és mandulaforgács

Elkészítése:

  1. A Datolyaszilvákat megmossuk és eltávolítjuk a kalapjukat és az alján lévő barnás fekete virágtőt.

  2. Leturmixoljuk

  3. Beleöntjük egy lábosba, hozzátesszük a csipet sót, citromlevet, reszelt citromhéjat, ízlés szerinti fahéjat és gyömbért.

  4. Folyamatos keverés mellett várjuk, míg el nem kezd rotyogni.

  5. Hozzáadjuk ízlés szerint a tejszínt/tejet/kókusztejet és jól elkeverjük. (Kóstolgasd bátran, hogy te mennyire sűrűn szeretnéd. Én egy kevés kókusztejet és kb. 1-2 dl tejet szoktam beletenni.)

  6. Amikor újra rotyog egyet, levesszük a tűzről.

  7. Merőkanállal kiszedjük és tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂